- Štítky blogu
- zahrada
- záhony
- vaření
- domácí
- lesní zahrada
- bydlení
- recept
- domov
- permakultura
- krmení
- květiny
- nábytek
- renovace
- pěstování
- vánoce
- pečení
- potpourri
- závin
- levně
- recepty
- veverka
- zelí
- les
- setí
- jablka
- ptáci
- vůně
- bez rytí
- semínka
- seed bombs
- seed balls
- sušenky
- zavařování
- aranžování
- kompot
- bylinky
- cukroví
- brambory
- večeře
- jídlo
- kopřivy
- pomazánka
- levné
- jaro
- rytí
- staré časy
- vintage
- zelenina
- ovoce
Můžete se kdykoli odhlásit. Zasíláme jednou za 14 dní.
- Úvod
- Blog
- Sladké dobroty
- Zasněžené hvězdičky ze šlehačkového těsta
Zasněžené hvězdičky ze šlehačkového těsta
Dnes pro vás mám velmi jednoduchý recept na vanilkou provoněné vánoční hvězdičky, který se vám zaručeně povede. V naší rodině se předává dlouhá léta a možná ho také znáte...
Budete potřebovat, jen pár surovin.
Na těsto:
500 g hladké mouky
1 smetanu na šlehání 33%
1 máslo (nepoužívejte margarín)
1 zarovnanou lžičku kypřícího prášku do pečiva
Na obalení:
moučkový cukr
1 vanilkový cukr
1 skořicový cukr
Postup:
Do mísy dáme mouku, promícháme s práškem do pečiva. Přidáme kousky másla, přilijeme šlehačku a rychle vypracujeme vláčné těsto, které necháte v chladu cca hodinu uležet. Předehřejeme si troubu na 160 stupňů, z těsta vyválíme placku o síle přibližně 3 mm. Vykrajujeme hvězdičky, které pokládáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme přibližně 6-8 minut, záleží na konkrétní troubě. Hvězdičky by měly zůstat světlé, neměly by být zlatavé. Ještě teplé je obalíme v moučkovém cukru, který smícháme s vanilkovým cukrem. V další misce si nachystáme moučkový cukr se skořicovým cukrem, ať máme rovnou 2 druhy.
Uchováváme je v chladu, překryté potravinářskou fólií. Tento druh cukroví je dobré připravovat těsně před Vánocemi, nejlépe chutnají hvězdičky čerstvé. Obvykle je rodina sní hned po upečení...
Dobrou chuť!