Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
Pondělí - Neděle, 9.30 - 19.00 hod.
0 ks
za 0 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Novinky
29.08.2020
Nová kolekce plecháčků s motivem pejsků již v prodeji!
Ti kdo nás znají, dobře ví, že našim domácím mazlíčkem je mopsí slečna Ťapka. Jelikož ji máme moc rádi, tak jsme jí udělali také její vlastní produ... číst celé
Zobrazit všechny novinky
Blog
Zasněžené hvězdičky ze šlehačkového těsta
Vyzkoušejte jednoduchý recept na domácí cukroví, které si zamiluje celá rodina. číst celé
Vánoční punč prababičky Fanynky s jablky a višněmi
Připravte si doma báječný voňavý punč plný ovoce a koření, který vás zahřeje na těle i na duši. číst celé
Šípky poklad z přírody
Šípky jsou skutečným pokladem pro naše zdraví, který v přírodě můžeme najít. číst celé
Zobrazit všechny články
Nepropásněte novinky, akce a slevy!

Můžete se kdykoli odhlásit. Zasíláme jednou za 14 dní.

  1. Úvod
  2. Blog
  3. Sladké dobroty
  4. Zasněžené hvězdičky ze šlehačkového těsta
22.11.2020
Sladké dobroty

Zasněžené hvězdičky ze šlehačkového těsta

Dnes pro vás mám velmi jednoduchý recept na vanilkou provoněné vánoční hvězdičky, který se vám zaručeně povede. V naší rodině se předává dlouhá léta a možná ho také znáte...

Budete potřebovat, jen pár surovin.
Na těsto:

500 g hladké mouky
1 smetanu na šlehání 33%
1 máslo (nepoužívejte margarín)
1 zarovnanou lžičku kypřícího prášku do pečiva

Na obalení:
moučkový cukr
1 vanilkový cukr
1 skořicový cukr

Postup:

Do mísy dáme mouku, promícháme s práškem do pečiva. Přidáme kousky másla, přilijeme šlehačku a rychle vypracujeme vláčné těsto, které necháte v chladu cca hodinu uležet. Předehřejeme si troubu na 160 stupňů, z těsta vyválíme placku o síle přibližně 3 mm. Vykrajujeme hvězdičky, které pokládáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme přibližně 6-8 minut, záleží na konkrétní troubě. Hvězdičky by měly zůstat světlé, neměly by být zlatavé. Ještě teplé je obalíme v moučkovém cukru, který smícháme  s vanilkovým cukrem. V další misce si nachystáme moučkový cukr se skořicovým cukrem, ať máme rovnou 2 druhy.
Uchováváme je v chladu, překryté potravinářskou fólií. Tento druh cukroví je dobré připravovat těsně před Vánocemi, nejlépe chutnají hvězdičky čerstvé. Obvykle je rodina sní hned po upečení...

Dobrou chuť!

Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli

Velkoobchodní spolupráce

Zaujaly vás naše vonné svíčky nebo luxusní parfémy?

Provozujete obchod s dárkovým zbožím, květinářství nebo například kosmetický či svatební salón, kadeřnictví a rádi byste svým zákazníkům a klientům nabídli naše výrobky?

Rovněž pro vás máme možnost zhotovení vonných svíček s vaším logem nebo motivy dle vašeho zadání. Zde je také prostor pro dodání originálních firemních dárků pro vaše obchodní partnery nebo zaměstnance.

Těšíme se na případnou spolupráci.

 

 

 

Zákaznický servis

Máte dotaz nebo si nevíte rady? Neváhejte nás kontaktovat.

Práce je pro nás koníčkem, své produkty dobře známe a rádi vám pomůžeme s výběrem zboží.

Zavolejte nám nebo napište, budeme se vám vždy ochotně věnovat. Doporučujeme sledovat i náš Facebook a Instagram, kde najdete spoustu aktualit a užitečných informací.

Pokud chcete vědět vždy jako první co je nového, přihlaste se prosím k odběru novinek.

 

Kontakty
Logo
Prababička Fanynka
Hana Zajícová
Hana Zajícová
Pondělí - Neděle, 9.30 - 19.00 hod.
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz