- Štítky blogu
- zahrada
- lesní zahrada
- domácí
- bydlení
- záhony
- vaření
- pěstování
- krmení
- domov
- permakultura
- vánoce
- květiny
- nábytek
- renovace
- recept
- pečení
- semínka
- potpourri
- růže
- les
- štrúdl
- levně
- ptáci
- vůně
- zelí
- pěstování růží
- sušenky
- seed balls
- seed bombs
- závin
- růže ze semen
- setí
- bez rytí
- recepty
- veverka
- úroda
- zavařování
- rytí
- cukroví
- brambory
- večeře
- jídlo
- kopřivy
- pomazánka
- levné
- jaro
- bylinky
- vintage
- jablka
Můžete se kdykoli odhlásit. Zasíláme jednou za 14 dní.
Zelný štrúdl z listového těsta
Vyzkoušejte si připravit výtečný štrúdl na slaný způsob plněný kysaným zelím.
Budete potřebovat:
1 lžíci sádla
1 větší cibuli
250 g anglické slaniny (šunky, uzezeného masa, klobásy)
500 g kysaného zelí
2 balíčky listového těsta
1 lžička celého kmínu na dochucení zelí
špetka soli na dochucení zelí
1 vejce na potření
Postup:
Na pánvi rozpusťte sádlo a osmahněte na něm cibuli pokrájenou na drobné kousky, přidejte nakrájenou slaninu a ještě chvíli opékejte. Nakonec vmíchejte kysané zelí, které jste před tím dochutili trochou soli a celým kmínem, rychle promíchejte a sundejte z plotny. Směs ponechte zcela vychladnout.
Mezitím si předehřejte troubu na 200 stupňů, vyložte plechy pečícím papírem. Rozválejte listové těsto a rovnoměrně na něj rozprostřete vychladlou směs, zabalte závin, položte jej na plech a nakonec potřete rozšlehaným vejcem. Pečte přibližně 30 - 40 minut, závin by měl mít zlatavou barvu (nikoliv hnědou).
Závin z kysaného zelí můžete podávat teplý i studený. Výborně chutná také jako příloha k pečenému masu nebo jej ozdobte krájenou červenou paprikou.
Přeji dobrou chuť!